joi, 13 martie 2014

Chec cu brinza philadelphia/Cake con formaggio philadelphia


La ricetta in italiano si trova in basso

Nu e chiar o reteta de chec, dar cum l-am facut in forma respectiva, nu mi-a trecut alta denumirea prin creieras... Dar sa trec la reteta... Ati mincat vreodata dulciuri care contin philadelphia ?! Va garantez, ca gustul e delicios. 
Ingrediente necesare:

  • 250 g faina
  • 180 g zahar brun
  • 200 g brinza philadelphia
  • 40 g unt moale
  • 3 oua
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • nutella
  • zahar praf
Intii de toate, preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Pregatim forma de chec sau de care avem, unsa cu unt si faina, daca nu puteti folosi hirtie de copt.
Zbatem ouale impreuna cu zaharul, pina cind compozitia e deschisa la culoare. Adaugam philadelphia, untul topit dar rece, zaharul vanilat si mixam bine ingredientele. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, mixam pina se incorporeaza si acestea din urma, iar acum rasturnam 3/4 din compozitie in tava, punem din loc in loc cite o lingurita de nutella, eu am pus putina, nu am vrut sa risc ca aceasta sa ajunga la fundul tavii si sa se lipeasca. Punem restul compozitiei, nivelam si bagam tava in cuptorul preincalzit timp de cca 25-30 de minute, faceti o proba cu scobitoarea dupa 25 de minute. 
Lasam sa se raceasca, presaram zahar praf deasupra, taiem si servim. 
Pofta mare ! Farfuria pe care am facut prezentarea e realizata de fetita mea, Isabella !



Non è proprio una ricetta di cake, ma come l'ho fatta nello stampo di cake, e altro nome per dare non ho trovato, ho pensato a questo... Non lo so si vi piacciono i dolci con la philadelphia, ma vi garantisco, che questo dolce e squisito. 
Ingredienti: 
  • 250 gr di farina
  • 180 gr di zucchero di canna
  • 200 gr di philadelphia
  • 40 g di burro ammorbidito
  • 3 uova
  • una bustina di zucchero vanigliato
  • una bustina di lievito per i dolci
  • nutella
  • zucchero a velo
Prima di tutto, accendiamo il forno a 180° e prepariamo lo stampo, imburrato e infarinato, oppure ricoperto di carta da forno. 
Montate le uova con lo zucchero fino quando diventa chiaro. Uniamo la philadelphia, il burro sciolto ma freddo, lo zucchero vanigliato e mescolate bene gli ingredienti. Infine aggiungiamo anche la farina setacciata insieme al lievito, e mescolate fino quando si sara incorporata tutta nello composto. 
Nella teglia mettiamo 3/4 del composto qualche cucchiaino di nutella, non troppa, perché rischia di andare sul fondo della teglia. Adesso mettiamo il resto, livelliamo e nel forno preriscaldato a 180°, lasciamo il dolce per circa 25-30 minuti. Dopo 25 minuti, fate una prova con un stuzzicadenti. 
Togliamo dal forno, e quando sara freddo anche dallo stampo, spolveriamo con lo zucchero al velo, tagliamo a fettine e... 
Buon appetito ! Il piatto della presentazione e stato realizzato di mia figlia, Isabella !



10 comentarii:

  1. Ce frumos si pufos arata! As servi cateva felii langa cana mea cu lapte :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciao Daniela,mi sa che ti copio pure questa bonta'!!
    baci

    RăspundețiȘtergere
  3. A me piacciono i dolci con il philadelphia, quindi sono pronta per l'assaggio!!! Baci

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate,crema asta este delicioasa.
    Checul si prezentarea sunt inedite !

    Isabella,te astept la mine de Paste,sa pictam oua,dar sa te pregateasca mama ta de drum ; ceva dulce,pufos si nu uita de biscuitiii grecesti ! :)

    Se pare ca ai talent !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Adina ! Esti o draguta ! Eu sint foarte incintata de farfurioara decorata de Isabella ! Deci raminem intelese, de Paste o trimit la tine, cu farfurioara si cu biscuiti grecesti... Pupici !

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !