joi, 10 ianuarie 2013

Midii gratinate


Un aperitiv delicios, pe care l-as servi in fiecare zi...
Ingrediente:
  • 1 kg midii
  • 50 g pesmet
  • 30 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • o legatura patrunjel
  • jumatate de pahar cu vin alb
  • sare
  • piper
Curatim intii bine midiile, eu le-am frecat bine cu un burete de sirma ca sa termin mai repede si le clatim bine de tot sub jetul de apa rece. In tigaia de prajit punem midiile, usturoiul si vinul, apoi le acoperim si le lasam pina vedem ca se desfac toate. Eliminam partile care nu au nimic in interior, iar celelalte jumatati le asezam frumos pe o farfurie. Separat preparam compozitia pentru umplutura, pesmetul, patrunjelul taiat marunt, parmezanul, sare, piper si citeva linguri din apa in care s-au desfacut midiile. Luam cite un pic din compozitie si umplem cochiliile, apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pozitionat pe grill si lasam cca 10-12 minute. 
Le asezam pe o farfurie si le servim caldeee... Delicioase...  

10 comentarii:

  1. Hummm.... sa l'aire bien délicieux!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt mai mult decat delicioase si noua ne plac foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as minca non stop fructe de mare... iar midiile gratinate, intr-adevar sint un deliciu... Pupici !

      Ștergere
  3. Nu am mancat pana acum midii, dar la cat de bne arata ale tale as vrea 2 portii cu siguranta :)
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia sa maninci, sa vezi cum or sa-ti placa... Maninci una si uiti sa te mai opresti... Pupici !

      Ștergere
  4. Ador fructele de mare !
    Repede,o galeata!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Repede un pahar de vin rosu linga ele... ca galeata e cu apa, hi. hi... Pupici !

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !