sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Tarta cu gem de prune




Astazi sintem fara fursecuri, desi cred ca mai tirziu tot trebuie sa incropesc ceva, pentru ca ceea ce vedeti in pozele de mai sus e deja pe jumatate, deci luni riscam sa nu avem nimic la mic dejun.
Ingrediente necesare:

  • 2 oua
  • un galbenus
  • 100 g zahar brun
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 350 g faina 00
  • 8 g praf de copt
  • coaja rasa de la o lamiie
  • fulgi de migdale (o mina buna)
  • un borcanel de 400 g gem de prune
In vasul de la mixer am pus faina cernuta, am adaugat in centru untul molcut, ouale plus galbenusul, zaharul, praful copt si coaja rasa de lamiie si am mixat bine, pina aluatul s-a omogenizat. 
Preincalzim cuptorul la 180 grade, intindem aluatul pe o coala de hirtie de copt, lasind deoparte o bucata din el pentru a forma "gardutul" de deasupra. 
Putem pune aluatul in tava de tarte tapetata cu hirtie de copt si il presam frumos cu minutele (eu am spus, am preferat sucitorul), punem gemul de prune  (eu,... un borcanel din productia personala), dar putem folosi oricare gem dorim, am format dungulitele pentru decorat tarta (in curind voi fi specialista in facut "garduri", avind in vedere ca am facut si la tortul de revelion) si apoi am presarat in gaurile ramase, fulgisori de migdale... mi-ar fi placut sa pun niste bucatele de nuci, dar nu aveam la dispozitie... 
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam cca 30-35 de minute. 
Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca si o decoram cu zahar praf. 
Pofta buna !

40 de comentarii:

  1. Tarta asta cu gem seamana foarte mult cu o prajitura pe care o facea mama si avea un gust duce-acrisor foarte bun!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, gustul e intr-adevar dulce acrisor..., de fapt mie imi plac combinatiile de dulce-acru... Pupici si week-end placut in continuare !

      Ștergere
    2. Mama mama ce buna trebuie sa fie!

      Ștergere
    3. De aia a si disparut o mare parte din ea, ca restul am ascuns-o... hi, hi...

      Ștergere
  2. si mie imi plac preparatele dulci-acrisoare :) Si eu am facut tarta azi dar cu mere. Nu m-am gandit pana acum la o tarta cu gem, dar cred ca e foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna si tarta cu mere, dar eu am multe borcane cu multe gemuri... trebuie sa le folosesc, nu ?! Pupici !

      Ștergere
  3. Vai ce bine arata asa scaldata in razele soarelui ;) .... felicitari !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia nepudrata e facuta seara, dar n-am rezistat sa nu fac si una cu razele soarelui... Pupici !!!

      Ștergere
  4. Pentru preparatele minunate cu care ne incatati privirea, m-am gandit ca ati fi persoana potrivita careia sa-i trimit mai departe premiul primit pe blogul meu. Felicitarisi spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Silvia ! Imi fac timp si vin sa ridic premiul... Pupici si o duminica placuta !

      Ștergere
  5. Noroc de mama cu gemul;) ca la cat de mancaciosi suntem nu mai am nici un borcan cu gem facut de mine! Tare-mi place genul asta de tarta! pupici Danutza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am exagerat cu gemurile, daca tot au fost copacii darnici cu noi, asa ca mai am... Iti trimit vreo doua borcanele ?! Pupici !!!

      Ștergere
  6. O tarta simpla dar excelenta! Imi place tare mult!! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata super, iar la noi in casa gemul de prune sta la loc de frunte:)Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la noi... mie imi place la nebunie gemul de prune, mai ales daca mai are si bucatele de nuca prajita prin el... Pupici !

      Ștergere
  8. è avanzato un pezzettino per me??
    son certa di no visto quanto deve essere buona!"!
    bacioni

    RăspundețiȘtergere
  9. O crostata care imi place tare mult si arata tare bine a ta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ciao Daniela, sempre squisite le tue torte, buona settimana, Alex

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce bine arata...yummmi! Eu am tot facut tarte dar nici una cu 'grilaj' ... poate invat si eu sa fac asa pe viitor:) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu m-am reprofilat pe facut garduri, cred ca in curind fac si-n jurul casei, hi. hi... pina-mi iese frumos, frumos... Pupici !

      Ștergere
  12. crostatele/tartele le mananc oricand cu mare drag!!merci pentru reteta!!Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu as face mai des, dar nu rezist sa nu maninc si ma tem de kg... Pupici si multumesc !

      Ștergere
  13. Vai ce minunatie!!!te miri ca a ramas doar jumatate,pai mie nu mi-ar ajunge doua portii:-))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aproape jumatate am reusit sa salvez, ca altfel nu aveam ce sa le dau dimineata... Pupici !!!

      Ștergere
  14. Mhmmm che buone cose che ho visto!! questa crostata buonissima e anche i biscottini e la torta del 2012..sto ingrassando solo a vedere :)) baci!

    RăspundețiȘtergere
  15. ce tarta delicioasa! pe cat de fain arata pe atat de buna e!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita, Diana ! A fost delicioasa ca prea repede s-a terminat ! O seara placuta !

      Ștergere
  16. la cum arata nu poate fi decat delicioasa...place, place, place...!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place, dar ma abtin sa nu fac... Inca vreo jumatate de luna, sau ca sa spun vreo doua kg in minus si ma dau la cuptor,... hi, hi.-..

      Ștergere
  17. Am ametit pe blogul tau de cınd caut reteta asta. Mi-a facut rau cu ochiul pe feis. Dar nu numai ea. Trebuie sa marturisesc ca-s moarta dupa genul sta de tarte, prajituri, ce-or fi, nu conteaza numele. Şi vad ca tu ai destule pe-aici. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Luminita ! Eu fac des tarte, ca doar asa reusesc sa golesc multe din borcanele cu gemuri... Sper sa-ti placa, daca o faci. Pupici !

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !