luni, 22 iulie 2013

Tarta sarata cu dovlecei/Torta salata con zucchine



La ricetta in italiano si trova in basso

In sfirsit ma pot lauda, ca am dovlecei in gradina. Da, da... si o tarta cu dovlecei, e binevenita oricind, mai ales ca doar asa pot pacali si odrasla din dotare c sa manince. 
Ingrediente:
  • un pachet aluat foietaj (rotund)
  • un ou
  • 2 dovlecei mai dolofanei
  • o ceapa micuta rosie 
  • 250 g ricotta
  • sare 
  • piper
  • ulei de masline
iar pentru decorat tarta:
  • rosii cherry
  • masline negre
  • flori de dovleac
  • seminte de susan (merg mult mai bine, cele de floarea soarelui sau... de dovleac)
Spalam dovleceii, ii stergem de apa, ii taiem felii subtirele de tot. Intr-o tigaie de prajit punem cca 3 linguri de ulei, ceapa curatata, spalata si taiata maruntel, iar cind aceasta devine de culoare aurie, adaugam dovleceii, saram si piperam dupa gust, acoperim si lasam la foc mijlociu cca 15 minute. Lasam la racit, apoi intr-un castronel, rasturnam ricottam, punem oul si peste acestea adaugam si dovleceii, apoi amestecam bine de tot ingredientele. 
In tava pentru tarte, intindem foaia de aluat, intepam usurel cu furculita ca sa nu se "umfle-n pene" cind o bagam la caldurica in cuptor, intindem deasupra compozitia cu dovlecei, decoram cu jumatati de rosii, flori de dovleac, seminte de susan si dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute, ultimele cinci minute, am ridicat temperatura la 200 de grade. 
Se serveste calduta sau chiar rece. 
Pofta buna !



Torta salata con zucchine
Ingredienti:
  • un rotolo di pasta sfoglia
  • un uovo
  • 2 zucchine grandicelli
  • una piccola cipolla rossa di Tropea
  • 250 gr. di riccotta
  • sale q.b.
  • pepe q.b.
  • olio extravergine d'oliva
per guarnire la torta:
  • pomodorini ciliegini
  • fiori di zucchine
  • olive nere
  • semi di sesamo

Lavare ed asciugare le zucchine, tagliare fettine molto sottile e in una padella mettiamo cca 3 cucchiai d'olio, le cipolle tritate e quando le cipolle prendono colore d'oro, mettiamo le zucchine, sale e pepe, far stufare per un quarto d'ora. 
In una ciotola amalgamate la ricotta, insieme al uovo e le zucchine tiepide. 
Stendete la pasta sfoglia, bucherellare il fondo con una forchetta, e versarci sopra il composto di zucchine., guarnite con pomodorini, fiori di zucchine, olive, semi di sesamo, infornate a 180° per una trentina di minuti. 
Buon apetito !

19 comentarii:

  1. Va multumesc pentru amabilitatea cu care ne informati cu asemenea retete delicioase. Va doresc multa sanatate si multe satisfactii in plan personal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet pentru vizita si pentru complimente ! O saptamina minunata, plina de liniste si bucurii !

      Ștergere
  2. Nimic mai simplu dar atit de rafinat!
    Imi place tare ce ai pregatit.
    Sint sigura ca "odrasla din dotare" nu a avut comentarii.
    :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Kyra ! Odrasla s-a strimbat un pic, pentru ca stia ca sint dovlecei in tarta, dar dupa ce a mincat, nu a mai avut nimic de comentat... hi, hi... Pupici !

      Ștergere
  3. Peentru ca am ajuns cam tarziu, cred ca Isabella n-a mai lasat nimic. Dar maine fac si eu! Buna reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mari ! Ultima feliuta am adjudecat-o eu... Pupici !

      Ștergere
  4. Acum vreau si eu dovlecei de la tine, si daca se poate sa fie intr-o felie de tarta ar fi grozav de tot ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, dovlecei am proaspat culesi din gradina, dar faci tu tarta ?! Pupici !

      Ștergere
  5. Ce frumoasa e tarta ta! Nu am mancat inca flori de dovleac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriela, eu sint innebunita dupa flori de dovleac, mai ales in varianta din reteta asta http://danielaincucina.blogspot.ch/2009/08/flori-de-dovleac-umplute-cu-mozzarela.html

      Ștergere
  6. Sunt fan dovlecei, deci vreau o felie! ;-) puuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liano, tie iti dau si o feliuta si vreo trei dovlecei proaspeti... Te-am pupicit !

      Ștergere
  7. Thanks for visita and for the compliment !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !