vineri, 15 noiembrie 2013

Biscuiti umpluti/Biscotti ripieni


La ricetta in italiano si trova in basso

Ce ziceti de niste biscuiti un pic crocanti, linga o cafea calda sau o cana cu lapte ?!
Ingrediente necesare:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • esenta rom
  • un praf de sare
  • zahar praf
  • gem de piersici
Intii de toate, cernem faina apoi o amestecam cu sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, punem ouale, adaugam untul rece de la frigider, dar taiat bucatele mici, esenta de rom si amestecam cu robotul toate ingredientele, pina vedem ca s-au incorporat bine, deci vom obtine un aluat nu prea tare. Ii dam forma de minge, invelim aluatul in pelicola transparenta si-l punem la rece in frigider pentru cel putin jumatate de ora. 
Pe o hirtie de copt, intindem cu sucitorul cite o bucata de aluat (atentie, sucitorul trebuie sa aiba faina pe el, ca sa nu se lipeasca aluatul), presaram foarte putina faina, taiem biscuitii cu forma dorita, ii asezam in tava tapetata cu hirtie de copt si-i bagam in cuptorul preincalzit la 190-200 de grade, timp de cca 12-15 minute, depinde foarte mult de cuptor... Lasam sa se raceasca un pic, pe biscuitii fara cerculete punem gem, acoperim cu alt biscuite care are o gaurica, asezam pe un platou si presaram zahar pudra. 


Biscotti ripieni
Ingredienti:
  • 300 g di farina
  • 2 uova
  • 120 g di burro freddo
  • 100 g di zucchero
  • essenza di rum
  • un pizzico di sale
  • zucchero a velo
  • marmellata di pesche (oppure quella che vi piace di piu')
Setacciamo la farina mettiamo il sale, lo zucchero, poi al centro facciamo un piccolo buco e mettiamo le uova, il burro freddo tagliato a pezzettini, l'essenza di rum e impastiamo velocemente. Avvolgiamo la frolla nella pellicola e la mettiamo in frigorifero per 30 minuti.
Stendiamo la pasta con un mattarello su quale mettiamo un po di farina e con un taglia biscotti tagliamo i biscotti nella forma desiderata.
Inforniamo nel forno preriscaldato a 190-200 gradi per circa 12-15 minuti (dipende tanto dal forno). 
Lasciamo raffreddare, mettiamo su un biscotto la marmellata copriamo con un altro biscotto, poi zucchero a velo, e buon appetito ! 


14 comentarii:

  1. Mult, mult, mult de tot ne plac biscuitii astia.
    Sa aveti weekend fain.Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Micule ! Un sfirsit de saptamina cit mai placut sa ai si tu ! Pupici !

      Ștergere
  2. As servi oricand o cafea calda cu vreo cativa biscuiti allaturi. Deliciosi, au un aer de sarbatoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Any ! Pai se apropie sarbatorile, nu ?! Incepem antrenamentul... Pupici !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Nu mai am, dar pentru prieteni oricind... Pupici !

      Ștergere
  4. Toate inimioarele sa vina la mine!!! <3 <3 <3

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !