luni, 20 mai 2013

Biscuiti cu cacao



O alta reteta de biscuiti facuti cu "impuscatorul" din dotare.
Ingrediente pentru aluat:

  • 150 g unt la temperatura camerei 
  • 75 g zahar praf
  • un ou
  • 210 g faina
  • 15 g cacao
  • o jumtate lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o jumatate de lamiie
Mixam bine untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pina obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam oul pe care il zbatem usurel intr-un castrone, mixam bine, punem  coaja de lamiie si sarea, dupa care, adaugam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt, mixind incontinuu, pina se amesteca bine ingredientele.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, iar cu ajutorul pistolului pentru biscuiti, "impuscam" in tava de la aragaz, fara hirtie de copt sau unsa cu unt, deci, tava trebuie sa fie spalata, curata si uscata, altfel daca ungem cu ulei, riscam sa nu se lipeasca biscuitii de tava. Dam forma care dorim pentru biscuiti, bagam tava in cuptorul preincalzit cca 12-15 minute, lasam la racit si daca dorim, presaram usurel zahar praf, deh, ca sa fie o tirica mai blonzi. 
Ii putem conserva intr-o cutie de metal, pina cind ii terminam de rontait. Nu va faceti probleme, ca vor disparea destul de repejor.


2 comentarii:

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !