luni, 13 decembrie 2010

Risotto con pancetta afumicata


Pilaf de orez in varianta piperata si ninsa, adica cu parmezan ras.


Ingrediente :
* 2 pahare orez
* jumatate ceapa
* 200 g pancetta afumicata (kaizer afumat)
* un cubulet knorr
* jumatate pahar cu vin alb
* unt cam cit doua nuci
* un pliculet sofran
* doua linguri rase de patrunjel taiat marunt (eu l-am avut la congelator)
* 4 linguri parmezan ras
* piper negru macinat (optional)

Intr-o oala antiaderenta, topim untul adaugam ceapa taiata marunt si pancetta taiata cuburele micute si invirtim cu o lingura de lemn pina ceapa capata culoare aurie si pancetta se rumeneste un pic. In acest moment adaugam orezul spalat, amestecam din nou ca sa se unteasca /asta e de la unt/ orezul, adaugam vinul si amestecam pina se evapora. Acum adaugam cite un polonic de supa de knorr (cubuletul trebuie dizolvat in cca un litru de apa clocotita) si lasam pe foc, amestecind din cind in cind ca sa nu se lipeasca si mai adaugam cite un polonic de supa si cu vreo cinci minute inainte de a inchide aragazul, adaugam sofranul dizolvat in supa sau il putem adauga asa si amesteca bine. Cind pilaful este gata, adaugam patrunjelul, un pic de piper macinat, parmezanul ras, amestecam, stingem aragazul si lasam cu capacul deasupra pina in momentul servirii, adica pret de vreo doua minute.
Eu l-am servit in varianta cu piper macinat deasupra, iar sotul a poftit inca un pic de parmezan ras.
Pofta buna !

Un comentariu:

  1. che gustosissimo risotto...bravissima
    Tanti cari Auguri a te e famiglia per un
    Sereno Natale!!
    bacioni
    Enza

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !